Laserski tretmani


Laserski tretmani

Tipovi USLUGA

Port Wine Stain (PWS) poznat i kao vinski pečat ili beleg predstavlja vaskularnu malformaciju kože koja može biti estetki neprijatna i emotivno opterećujuća za pojedince koji je imaju. Ova promena je urođena i vidljiva već na rođenju i može biti na bilo kom delu tela. Najčešće se manifestuje na licu i ekstremitetima. Međutim, uz pomoć tehnoloških inovacija kao što je Pulse Dye Laser (PDL), postoji šansa za smanjenje ili uklanjanje ovog stanja.

Šta je Pulse Dye Laser?

Pulse Dye Laser je vrsta medicinskog lasera koja koristi specifične talase svetlosti kako bi ciljano delovala na krvne sudove u koži. Ova tehnologija je posebno efikasna za lečenje vaskularnih problema kao što je Port Wine Stain.

Kako Radi?

PDL deluje putem emisije intenzivnih pulsnih svetlosnih zraka na površinu kože. Ovi zraci se apsorbuju u hemoglobin, pigment koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima, i pretvaraju se u toplotnu energiju. Ova toplota zatim uništava zidove abnormalnih krvnih sudova bez oštećenja okolnog tkiva. Kao rezultat, crvenilo karakteristično za PWS može biti značajno smanjeno.

Prednosti Korišćenja Pulse Dye Laser za Port Wine Stain (PWS)

  1. Preciznost: Pulse Dye Laser ciljano deluje na abnormalne krvne sudove, ostavljajući okolno tkivo netaknuto.
  2. Efikasnost: Većina pacijenata primećuje značajno smanjenje crvenila nakon nekoliko tretmana.
  3. Mala invazivnost: PDL tretmani obično zahtevaju lokalnu anesteziju  u vidu kreme (kod male dece se savetuje anglosedacija).


Procedura Tretmana

Sam postupak obično traje samo nekoliko minuta do pola sata, u zavisnosti od veličine i lokacije PWS-a. Pacijenti mogu osetiti blagi bol tokom tretmana, ali većina opisuje ga kao podnošljiv.

Iako individualni rezultati mogu varirati, većina pacijenata primećuje značajno smanjenje crvenila PWS-a nakon serije tretmana. Međutim, potrebno je imati realna očekivanja; potpuno uklanjanje PWS-a može zahtevati više sesija tretmana, a neki pacijenti mogu imati delimičan odgovor.

Korišćenje Pulse Dye Lasera za tretman Port Wine Stain-a nudi nadu mnogim pojedincima koji se bore sa ovim stanjem. Sa preciznošću i efikasnošću, ova tehnologija omogućava pacijentima da postignu znatno poboljšanje izgleda kože i poboljšaju kvalitet svog života.

Hemangiomi su benigni tumori koji nastaju kada krvni sudovi postanu abnormalno prošireni i preterano rastu. Ove promene su urođene i već se kod dece mogu videti a mogu biti prisutni na bilo kom delu tela al i na nekim unutrašnjim organima. Iako obično ne predstavljaju zdravstveni rizik, hemangiomi mogu biti estetski izazovni ili uzrokovati komplikacije poput krvarenja ili bolova. Srećom, nova generacija lasera – Pulse dye lasera (PDL) i Nd:YAG lasera – predstavlja revolucionarni pristup u lečenju ovih stanja.

Šta je Pulse Dye Laser (PDL) i kako funkcioniše?

Pulse Dye Laser (PDL) je vrsta lasera koja emituje visoko energetske svetlosne impulse specifične talasne dužine. Ovaj laser ciljano deluje na krvne žile u hemangioma, uzrokujući njihovu selektivnu termalnu koagulaciju, dok okolno tkivo ostaje netaknuto. Ova preciznost čini PDL izuzetno efikasnim u smanjenju veličine i pigmentacije hemangioma, smanjenju vaskularne mase i poboljšanju estetike kože.

Nd:YAG Laser: Snaga Dubokog Prodiranja

Nd:YAG laser koristi se za lečenje hemangioma koji su duboko smešteni ispod površine kože. Ovaj laser emituje svetlost duže talasne dužine koja prodire dublje u tkivo, ciljajući krvne sudove unutar hemangioma bez oštećenja površinskih slojeva kože. Osim toga, Nd:YAG laser može pomoći u smanjenju bola i nelagode povezanih s hemangiomima.

PDL i Nd:YAG laseri predstavljaju opšte prihvaćenu terapiju za hemangiome, pružajući efikasne rezultate sa minimalnim rizikom i nelagodom. Odabir lasera zavisi od prirode promene i zato je neophodan pregled lekara pre svakog tretmana. Takođe su moguće i kombinacije lasera i drugih medicinskih tretmana. 

Ožiljci mogu biti izvor fizičke i emocionalne nelagodnosti i kod dece i kod odraslih, ali postoji novi način da se suočimo s ovim problemom. CO2 laser se koristi za efikasno ublažavanje ožiljaka i poboljšanje teksture kože.

Šta je CO2 laser?

CO2 laser je vrsta laserske terapije koja koristi ugljen-dioksidnu lasersku energiju kako bi se precizno tretirala koža. Ova tehnologija omogućava kontrolisano uklanjanje slojeva kože, stimulaciju proizvodnje kolagena i poboljšanje regeneracije kože.

Kako radi CO2 laser?

Kada se CO2 laser primeni na kožu, emituje se laserska energija koja se apsorbuje u vodenom tkivu kože. To dovodi do zagrevanja tkiva i isparavanja površinskih slojeva kože. Ovaj proces stimuliše regeneraciju kože i podstiče proizvodnju novih, zdravih ćelija.

Prednosti upotrebe CO2 lasera za lečenje ožiljaka

  1. Efikasno ublažavanje Ožiljaka: CO2 laser omogućava precizno uklanjanje ožiljaka bez oštećenja okolnog tkiva.
  2. Poboljšanje Teksture Kože: Osim dejstva na ožiljke, CO2 laser takođe poboljšava teksturu kože, čineći je glatkom i jedrom.
  3. Dugotrajni Rezultati: Rezultati tretmana CO2 laserom mogu biti dugotrajni uz pravilnu negu kože.


CO2 laser
je revolucionarna tehnologija koja menja način na koji se suočavamo s ožiljcima i drugim estetskim problemima kože. Sa svojom sposobnošću da efikasno ublaži ožiljke i poboljša teksturu kože, CO2 laser otvara nove mogućnosti u oblasti nege i terapije kože.

Broj tretmana je uvek individualan i zavisi od prirode promene, stepena oštećenja kože, mesta gde se nalazi ožiljak kao i samog izgleda ožiljaka, zato je neophodno napraviti dobar pregled pre svake intervencije i odluke i imati realna očekivanja od svakog tretmana. CO2 laser se može kombinovati sa drugim hirurškim i nehirurškim metodama u cilju lečenja ožiljaka. 

Kvalitet kože je značajan faktor za samopouzdanje i zdrav izgled. Danas, tehnologija može igrati značajnu ulogu u poboljšanju kvaliteta kože. Jedna od efikasnih metoda je korišćenje različitih vrsta lasera za postizanje boljeg kvaliteta kože. 

Frakcionisani  CO2 laser

Frakcionisani CO2 laser je jedan od najmoćnijih alata u svetu lasera. Ovaj laser radi tako što emituje mikroskopske zrake svetlosti koji prodiru duboko u kožu, stimulišući proizvodnju kolagena i regeneraciju kože. Rezultat? Smanjenje bora, izjednačavanje tena i značajno poboljšanje teksture kože.

Nd:YAG laser

Nd:YAG laser je veoma popularan zbog svoje sposobnosti da prodre duboko u kožu, a bez oštećenja površnih slojeva kože. Kada se radi čuvena painting tehnika sa Nd:YAG laserom na 1064 nm imamo mogućnost pokrivanje velike površine kože i stimulacije kolagena. To je jako važno za regije lica, vrata i dekoltea. 

Morpheus 8 

Morpheus8 je napredan tretman koji kombinuje microneedling sa radiofrekventnom (RF) energijom za stimulisanje proizvodnje kolagena i obnovu kože lica i vrata. Kroz minimalno invazivan proces, iglice duboko prodiru u kožu omogućavajući RF energiji da podstakne zarastanje i rezultira zategnutijom, glatkom kožom. Idealan je za smanjenje finih linija, bora, ožiljaka od akni i hiperpigmentacija, pružajući dugotrajne rezultate uz minimalan period oporavka.

Različite vrste lasera pružaju raznovrsne mogućnosti za poboljšanje kvaliteta kože. Od smanjenja bora do uklanjanja dlaka, tako da lasere možemo smatrati ključnim alatima u modernoj estetici i antiaging-u. 

Zakažite VAŠ TERMIN

Zakazivanje pregleda i konsultacija vrši se isključivo putem telefona.
Molimo vas da nas pozovete kako bismo dogovorili termin koji vam najviše odgovara.

PROčitajte više

Stimulacija Kolagena

SAZNAJTE VIŠE

Smart Aging

SAZNAJTE VIŠE

Bioremodelacija

SAZNAJTE VIŠE