STIMULACIJA KOLAGENA

Stimulacija kolagena

Stimulacija kolagena postala je ključni element u modernoj estetskoj medicini kada je reč o pomlađivanju kože i vraćanju jedrine i tonusa lica. Kolagen je esencijalni protein koji održava čvrstoću, elastičnost i mladolik izgled kože. Međutim, s godinama, proizvodnja kolagena opada, što dovodi do gubitka tonusa i pojavljivanja bora. Srećom, tretmani stimulacije kolagena pružaju efikasan način za obnavljanje i jačanje kolagenskih vlakana, čime se postiže zdravija, čvršća i blistavija koža. Tretman se savetuje i ženama i muškarcima.

PLLA – Revolucionarna Tehnologija Za Stimulaciju Kolagena

Jedna od najefikasnijih metoda za stimulaciju kolagena je upotreba PLLA (poli-L-laktične kiseline), koja je revolucionarni materijal koji podstiče prirodnu proizvodnju kolagena u koži. PLLA se postepeno razgrađuje u koži, stimulišući naše fibroblaste (ćelije u koži) da proizvode novi kolagen. Ovaj proces omogućava postepeno poboljšanje tonusa, teksture i čvrstoće kože, pružajući dugotrajne rezultate.

Naučne Studije Potvrđuju Efikasnost PLLA

Brojne naučne studije potvrđuju efikasnost PLLA u stimulaciji kolagena i poboljšanju izgleda kože. Primena PLLA tretmana pokazala je značajno poboljšanje u čvrstoći, hidrataciji i elastičnosti kože, kao i smanjenje vidljivosti bora i finih linija. Ovi rezultati su podržani i dugoročnim praćenjem, što dodatno potvrđuje dugotrajni efekat stimulacije kolagena PLLA tretmanima. 

PLLA tretmani su minimalno invazivni i obično se izvode uz upotrebu mikroiglica ili kanila. Tretmani su obično dobro podnošljivi, a rezultati su postepeni i prirodni. Nema potrebe za dugotrajnim oporavkom, pa se pacijenti mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nakon tretmana daćemo vam smernice u smislu nege lica. Tretman se izvodi u roku od 15 minuta. Moguć je otok nakon tretmana koji brzo prolazi.

Ako želite postići zdraviju, čvršću i blistaviju kožu lica bez invazivnih procedura, tretmani stimulacije kolagena PLLA su idealno rešenje za vas. Ovo je idealan tretman za osobe koje žele prirodne rezultate nakon tretmana i osobe koje imaju strah od primene hijaluronskih filera i botoksa. Ovo je jedan od tretmana i izbora za kožu lica kako kod žena tako i kod muškaraca gde primena drugih estetskih procedura može dovesti do neprirodnog izgleda.

Takođe ovaj tretman je sjajna priprema za osobe koje u budućnosti planiraju neke od estetskih i antiaging procedura.

Glavne indikacije za primenu kolagen stimulatora:
  1. Gubitak tonusa kože: PLLA se često koristi za tretiranje gubitka tonusa kože, posebno na područjima kao što su jagodice, obrazi, donja vilica i vrat. Stimulacija kolagena pomaže u vraćanju čvrstoće i elastičnosti kože, čineći je podmlađenom i zategnutijom.
  2. Bore i fine linije kože: PLLA može biti efikasan u smanjenju vidljivosti bora i finih linija na licu. Ovaj tretman podstiče obnavljanje kolagena i poboljšava teksturu kože.
  3. Gubitak volumena na licu: PLLA može pomoći u obnavljanju izgubljenog volumena u licu. To je posebno korisno za područja kao što su jagodice, slepoočnice i temporalne regije, gde gubitak volumena može doprineti starijem izgledu.
  4. Opšte podmlađivanje kože: Stimulacija kolagena PLLA tretmanima može imati opšti pomlađujući efekat na kožu, poboljšavajući njen tonus, teksturu i sjaj. Ovo može rezultirati svežijim i mlađim izgledom kože. Zato je ovaj tretman pogodan za sve uzraste u kojima se primećuju znaci starenja kože.
  5. Oporavak nakon gubitka težine: Osobe koje su izgubile značajnu količinu težine često se suočavaju s gubitkom volumena i opuštenom kožom na licu. PLLA tretmani mogu pomoći u obnavljanju volumena i poboljšanju tonusa kože nakon gubitka težine.

ZAKAŽITE VAŠ TERMIN

Zakazivanje pregleda i konsultacija vrši se isključivo putem telefona.
Molimo vas da nas pozovete kako bismo dogovorili termin koji vam najviše odgovara.

Ukoliko imate pitanje, slobodno popunite kontakt formu.
Naš tim će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

PROčitajte više

Hijaluronski Fileri

SAZNAJTE VIŠE

Botoks Tretmani

SAZNAJTE VIŠE

Smart Aging

SAZNAJTE VIŠE